Anton Gasol serà el nou degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya

L’economista, Doctor en Economia i Empresa per la Universitat de Barcelona, Diplomat en Comunitats Europees i vocal de la nostra Societat d’Estudis Econòmic, Anton Gasol, ha estat designat com a degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya (CEC) i prendrà el relleu a partir del proper 3 de setembre de Joan B. Casas, que ha estat al capdavant de la institució durant més de 10 anys.

La candidatura encapçalada per Anton Gasol, formada per 13 homes i 7 dones, té com a gran objectiu seguir prestant serveis de qualitat tant als despatxos professionals com també als economistes d’empresa –en tota la seva varietat sectorial i de perfils professionals–, als que exerceixen la professió com a autònoms, als que estan al servei de les administracions públiques, a l’ensenyament o a la prestació de serveis.

La Comissió Electoral del Col·legi d’Economistes de Catalunya ha declarat electa la candidatura encapçalada per Anton Gasol després que no s’hagi presentat cap altra candidatura en el termini establert que finalitzava ahir dia 26 de juny.

Anton Gasol, nascut a Cervià de les Garrigues i col·legiat des de 1977, és Doctor en Economia i Empresa per la Universitat de Barcelona i Diplomat en Comunitats Europees. Consultor i analista econòmic-financer, articulista i conferenciant, Gasol també és col·laborador acadèmic de l’Institut d’Estudis Financers. Especialista en sistema financer, ha estat economista de ”La Caixa” per oposició amb una llarga trajectòria professional. Vicepresident del Centre d’Estudis Econòmics i Socials, vocal de la Societat d’Estudis Econòmics de Foment i membre de la Societat Catalana d’Economia, Gasol també va ser president de l’Associació del Personal de ”la Caixa” entre el 2013 i el 2018.

El Col·legi d’Economistes de Catalunya, que compta amb més de 8.000 col·legiats i més de 2.000 societats i despatxos vinculats dedicats professionalment a les diferents vessants de l’economia i l’empresa, està considerat com una institució que, a través de l’organització d’activitats i serveis molt diferents, es configura com un centre  de formació i reciclatge dels professionals i com un fòrum d’opinió obert a la societat en general.