John Elliott a Barcelona per parlar sobre “Catalunya, Espanya, Europa”

La Societat d’Estudis Econòmics, en col·laboració amb el Club Tocqueville, va organitzar el 5 d’abril de 2018 un diàleg amb l’hispanista Sir John H. Elliott a l’auditori de Foment del Treball

Abans que prengués la paraula el Regius Professor de la Universitat d’Oxford, Valentí Puig, vocal de la nostra Societat d’Estudis Econòmics i president del Club Tocqueville, es va dirigir als ponents per presentar la raó de ser d’ambdues organitzacions en especial del Club, de creació recent que neix amb la finalitat constructiva de renovar el llenguatge de la vida pública i oferir idees a la societat catalana.
 
Excepcional coneixedor de la història de Catalunya, Xavier Gil, antic deixeble a la Universitat de Princeton i actualment catedràtic d’Història de la Universitat de Barcelona va presentar la figura de Sir John Elliott.
 
El diàleg amb el professor Elliott, conduït pel catedràtic d’Història Moderna i rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, i la professora d’Història del Dret d’ESADE, Elia Marzal, es va iniciar evocant les circumstàncies de la Guerra dels Segadors.

Per conèixer el detall de l’exposició de Sir John Elliott, llegueix la crònica de Valentí Puig publicada al magazine digital del Foment, The New Barcelona Post.

Sir John Elliott, Regius Professor Emeritus de la Universitat d’Oxford. Doctor en història per la Universitat de Cambridge, va ser catedràtic d’història moderna a King’s College, Princeton (Estats Units) i Oxford. És membre de l’Acadèmia Britànica i de la Reial Acadèmia de la Història. Premi Príncep d’Astúries i Creu de Sant Jordi. Sir John Elliott és un dels més destacats hispanistes vius. Ostenta diversos doctorats honoris causa.

Àlbum de fotos
Vídeos