08/10/2013 | Publicat per

Els primers volums seran dedicats a Pere Duran Farell, Joan Corominas i Salvador Millet i Bel.

  • Els treballs seran publicats en català i és previst que surtin al mercat a partir de 2014
  • El president d’RBA, Ricardo Rodrigo; el president de Foment, Joaquim Gay de Montellà; i el de la Societat d’Estudis Econòmics, Ramon Adell; han acordat la col·laboració

Barcelona, 17 de juny de 2013

RBA, Foment del Treball i la Societat d’Estudis Econòmics impulsen una col·lecció de biografies d’empresaris i economistes catalans de rellevància. El president d’RBA, Ricardo Rodrigo; el president de Foment, Joaquim Gay de Montellà; i el de la Societat d’Estudis Econòmics, Ramon Adell; han acordat la col·laboració que contempla, en els propers anys, l’edició d’un conjunt de sis llibres biogràfics, els primers dels quals estaran dedicats a Pere Duran Farell, Joan Corominas i Salvador Millet i Bel.

Aquesta nova col·lecció de biografies té el propòsit de posar a l’abast dels lectors les els recorreguts vitals i professionals d’empresaris i economistes catalans rellevants i que han tingut una incidència important en la societat catalana. A més, els promotors de la iniciativa confien que aquestes biografies ajudin a completar els estudis sobre història econòmica en general i sobre les dinàmiques econòmiques i empresarials de la Catalunya de les darreres dècades, en particular. Els treballs seran publicats en català i és previst que surtin al mercat a partir de 2014.

L’impuls d’aquesta nova col·lecció d’estudis biogràfics sobre empresaris catalans de rellevància respon al compromís que tant RBA, la Societat d’Estudis i Foment tenen amb la promoció i la difusió del coneixement, sobretot en les disciplines de les ciències econòmiques i socials.

RBA

RBA Llibres és la divisió de llibreries d’RBA, que, amb un fons proper als 4.000 títols i apostant pel rigor i la coherència, s’ha consolidat com un dels referents en el món editorial. Inclou catàlegs històrics i de prestigi com ara Gredos, La Magrana, Molino, Integral i Serres.

Societat d’Estudis Econòmics

La Societat d’Estudis Econòmics és una associació que mitjançant la promoció i la difusió de la recerca i el debat en la ciència social i econòmica vol contribuir a la reflexió necessària per garantir el progrés social i econòmic. En aquest moment històric concret, la Societat considera que, d’una manera especial, ha d’ajudar a la reflexió que permeti dibuixar les transformacions i els canvis necessaris que ajudin a garantir, en el futur, el progrés social i el dinamisme econòmic que el possibilita.

Amb més d’un segle d’història, la Societat és hereva de la voluntat de liderar el dinamisme econòmic i de l’ambició intel·lectual dels seus fundadors. Alhora, a dia d’avui, en el sí d’una societat democràtica i de benestar avançada, la Societat vol mantenir-se a l’avantguarda del pensament econòmic a Catalunya per contribuir a fomentar una societat dinàmica, cohesionada i pròspera.

Foment del Treball

Foment del Treball Nacional és la Confederació d’organitzacions empresarials i empreses de Catalunya i representa des de fa dos segles i mig l’empresariat català i la seva potent indústria. És la institució que representa la major part del teixit empresarial i de la indústria de Catalunya, ja que es composa de prop de 300 organitzacions territorials i sectorials per via d’associació directa o indirecta.

Foment treballa per defensar els interessos dels empresaris catalans en general –i dels associats en particular-, tot promovent un entorn favorable per a l’activitat productiva en diàleg amb els poders públics i els representants de la societat civil. Defensa el diàleg i el consens entre els agents socials en favor del progrés econòmic i humà, alhora que fomenta el coneixement i la seva difusió com a garantia de progrés.