Valentí Puig entre els Premis Nacionals de Cultura 2018

Els Premis Nacionals de Cultura 2018 reconeixen la trajectòria i el talent de quatre entitats i sis creadors del país, entre ells Valentí Puig, vocal de la nostra Societat d’Estudis Econòmics, director de la revista F de Foment i impulsor del Club Tocqueville, un ‘think tank’ constitucionalista.

La Societat s’enorgulleig de comptar entre els seus membres amb un creador de la talla d’aquest escriptor i periodista mallorquí a qui expressem la nostra felicitació per estar entre els galardonats dels Premis Nacionals de Cultura, que atorga el CoNCA, i que suposen la distinció més important en el camp de la cultura a Catalunya.

El Teatre Zorrilla de Badalona acollirà el divendres 29 de juny el lliurament dels guardons als premiats.

Valentí Puig (Palma de Mallorca, 1949) és llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona. Escriptor i articulista de llarga trajectòria, tant en català com en castellà, ha publicat més de quaranta llibres: novel·les, assaigs i poemaris. Escriptor fecund, durant l’any 2017 ha publicat els dietaris de la seva etapa londinenca, La bellesa del temps; la novel·la El bar de l’AVE, on reflexiona sobre la societat actual, i un llibre de poesia profundament colpidor, Oratges de la memòria. Té els premis Ramon Llull, Josep Pla o Sant Joan. En el periodisme ha fet articles d’opinió, editorialisme, de corresponsal a Londres i crítica de llibres. Va dirigir l’ABC de Catalunya. Té el premi Antonio Fontán de periodisme polític.

Leave a Reply